6. srpna 2013

Základy astrologie pro vás odteď budou hračka!

RECENZE

Název: Základy: Astrologie
Autoři: Cass a Janie Jacksonovi
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 160
Anotace: 
Krásně ilustrovaná a čtenářsky přístupná kniha velmi srozumitelně odhalí mnohá tajemství astrologie. Poučíte se o základních vlastnostech jednotlivých slunečních znamení, odhalíte vliv planet na vlastnosti člověka a podle přehledných rad pak dokážete sami sestavit horoskop. Získané znalosti jistě prakticky využijete, přímo pro vlastní život i k lepšímu porozumění lidem, s nimiž jste si blízcí.


      Když jsem poprvé spatřila obal této knihy, pomyslela jsem si nejspíše: "Super, určitě se naučím jak věštit, číst z ruky a každého prokouknu jen na něj pohlédnu!"
Ihned po prolistování mi bylo nadmíru jasné, že to tak jednoduché nebude a astrologie je obor vztahující se pouze na některé z těchto věcí. Astrologie se rozhodně zabývá jednotlivými znamení slunečního zvěrokruhu, postavení planet a dalšími aspekty, které byly dány při vašem narození a již je neovlivníte. Dá se říci, že jde o takové sudičky, které vám stály u postýlky a dávaly kladné i záporné vlastnosti do vínku.
 
     Na druhou stranu, díky této knize můžeme více pochopit a třeba i poznat okolní lidi. Stačí datum a hodina narození k tomu, abyste se dozvěděli, proč je váš šéf takový morous nebo nedokážete za každou cenu vyjít s tchýní. Nikdy jsem v astrologii moc nevěřila. Přišla mi hloupost, aby měli dva lidé podobné povahy jen
proto, že jsou narozeni v tentýž den. Dokonce znám dívku, jež přišla na svět pouze o dvě hodiny déle, než já a nejen, že jsme naprosto odlišné, ale zároveň žije dosti jiným způsobem.
Ovšem vše, co jsem si pečlivě vyčetla podle knížky o sobě, záhadně sedělo.

 
      Pokud zhodnotím knihu samotnou, určitě se mi zalíbil počáteční úvod autorů, díky kterému mi další řádky přišli osobněji podané. Zaujaly mě nejen ilustrace, ale i obrázky s malou nápovědou pro naprosté nováčky v oboru. Právě díky nim jsem se naprosto neztratila v textu a i vaše "čarodějnické" začátky tak budou rozhodně jednodušší.


    160 stránková knížka je rozdělena na 12 barevně odlišených kapitol, takže se v ní opravdu skvěle vyznáte, ač se třeba v astrologii ještě vůbec neorientujete. Jedná se o skvělý dárek pro ty, kteří se o podobná témata zajímají. Určitě tímto čtení neopovrhne jak začátečník, tak někdo kdo už o daném tématu něco ví.

    Velmi rychle jsem pochopila, že stát se astroložkou nebude tak snadné, jak jsem myslela. Ale díky této knize to rozhodně už není nemožné!

Tímto bych také chtěla velmi poděkovat Knižnímu klubu za poskytnutí recenzního výtisku.
Pokud by vás samotné kniha zaujala, najdete ji zde.

3 komentáře:

  1. Ta kniha je určitě hezky udělaná, jak to tak popisuješ! :) Nejspíš se po ní podívám, zní to zajímavě! :)

    OdpovědětVymazat
  2. mna taketo veci moc zaujimaju, ale nakolko som velkym fanusikom citacky preferujem teraz e-booky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sakra, ty to ale umíš prodat! :D

    OdpovědětVymazat