17. června 2013

Znáte své minulé já? Minulé životy a chvilka filozofování

Občas si možná moje okolí myslí, že jsem trochu blázen /někteří o něco častěji/. Popravdě, nevidím nic špatného na tom, čemu věřím.
Ráda bych se nazvala buddhistou, ale líbí se mi pouze myšlenky, nosím je s sebou v hlavě, snažím se třebas meditovat, ale to je tak celé. Rozhodně mi tohle označení nepřísluší.

Ovšem čemu věřím je reinkarnace a minulé životy. Nemůžu si pomoci, nevím, jestli to je z důvodu útěchy, že smrtí to nekončí, nebo víra toho, že se s blízkými znova potkám. Ať to je jakkoli, právě teď tu sedím, přemýšlím, miluji, nenávidím a nevěřím, že se smrtí všechno zmizí, mysl utichne. Potom by tohle vše musela být pouze chemická reakce a odmítám to, že moje myšlenky zapříčinila chemie (mrzí mě to, paní profesorko Peldová, malý chemik ze mě nebude!).

Co je to reinkarnace? 
Názor, víra, filosofický či náboženský postoj, že lidská duše po smrti začne nový život v jiném lidském, zvířecím nebo spirituálním těle, podle morálních hodnot a aktivit v minulém životě.

Dneska jsem vybrala smrtelně vážné téma a to naprosto doslova, ale nějak jsem potřebovala, aby měla dušička pokoj /vidíte, zase se říká dušička a ne reakce probíhající v mozku!/.

Jeli jsme totiž nedávno s kámošem ze třídy busem a narazili jsme na válečný filmy a já jsem naprosto jistě řekla "Já jsem byla v minulym životě voják, asi americkej, nebo anglickej. Možná jsem se vylodila v Normandii, víš" Nevím proč, ale zdálo se, že ho to vcelku vyděsilo :D

Už se mi totiž hrozně mockrát zdál sen, že jsem voják, doslova jsem tak přemýšlela, cítila strach a vím i, že jsem byla vcelku srab a zabil mě granát. Takže pokud tohle není něco z minulého života, nebo nějaký podvědomý zážitek, tak je to vážně velká náhoda. Dřív jsem totiž ani tolik nekoukala na válečné filmy, prostě se mi to objevilo v hlavě.

Máte nějaké podobné zážitky, nebo něco, čemu věříte?

Co si myslíte právě o reinkarnaci?

3 komentáře:

  1. Taktiež verím v reinkarnáciu odkedy sa mi stala táto príhoda: šla som na chatu kde som poznala asi dvoch ľudí, a zrazu ma zoznámili s jedným chlapcom, ktorého som v živote nevidela (pretože bol zďaleka)a aj tak mi bol povedomý..... ako by som ho niekedy poznala. Ale to ešte nebolo nič - najviac ma prekvapilo, keď ten dotyčný po čase prišiel ku mne na pokec a spýtal sa ma či sa nepoznáme, lebo som mu povedomá.... a to sme sa fakt nemali kedy ani kde spoznať :D Podľa mňa sme sa poznali v našich minulých životoch :)

    OdpovědětVymazat
  2. si môj človek <3 aj ja verím v reinkarnáciu :) nemôžem totiž to uveriť že smrtou sa všetko končí :)

    http://bonieblue.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Já tomu věřim. :)
    A ne jen tomuhle,věřim poměrně dost v nadpřirozene,tak nerada jsem sama doma,kor večer a v noci. Mamča odjížídí v červenci na dovču a dělají mi tu v patře dveře,abych se mohla zamknout,aby mi sem nevlezl třeba nějakej opilej kamarád strejdy nebo v noci lupič. :D To je to nejmenší co mě trápí,bubákům jsou dveře jedno :D

    OdpovědětVymazat