10. září 2013

Jak si vyrobit vlastní originální přívěšek?


Nastává chvíle, kdy jsem vás zahltila dostatkem knih, takže je čas, abyste si také trochu odpočinuli. Ovšem stále jen v uvozovkách, jelikož se mě jen tak lehce nezbavíte. Připravila jsem si článek o mém vlastním DIY, tedy vyrábění :)
Chci tímto tak trochu ukázat, že za "bižuterii", přívěšky a náhrdelníky nemusíte utrácet, ale jdou snadno vyrobit z toho, co naleznete doma.

Já měla štěstí, že jsem sehnala takovouto suprovou lahvičku, která k DIY(=Do it yourself) přímo nabádá
K další výrobě vám poslouží buď lepidlo na pevné spoje, nebo tavící pistole, jež jsem použila já
Nevýhodou těchto lepidel je, že déle schnou. Na druhou stranu vteřinové nevydrží věčně. Obejít to můžete tak, že první spoj uděláte "vteřiňákem" a až potom nanesete silnější lepidlo - nebudete muset věci zdlouhavě mačkat a čekat, než začnou alespoň trochu držet u sebe. 

Lahvička to je sice pěkná, ale co do ní? Prázdná by působila chudě. Korálky jsem zamítla, protože e mi zdály dětinské. Když jsem zahrabala mými šuplíky na vyrábění, našla jsem sušený heřmánek a to bylo to pravé!
Dále stačilo už jen přidělat kůži, na které bude samotný přívěšek viset. Ta se ukázala super křehkou / umřela stářím :( / a tak jsem zase hledala a hledala. Nakonec taky našla. Klubko vlno-bavlnky. Nikdo nevíme, co přesně to je, nicméně posloužila/o skvěle. 
A máme hotovo :) Jednoduchá krása. Už se těším, až si ho vezmu k bílému ponču



Ne každý z vás takovouhle lahvičku nejspíše sežene, ale pomocí dobrého lepidla, nebo právě tavící pistole i můžete udělat přívěšek z nalezeného kamínku, mušle a šikovnější třeba zkusí vyrobit i vlastní medailonek. 

Hodně štěstí, nezalepte si k sobě prsty a budu samozřejmě ráda, když přidáte odkazy s vašemi výrobky :)



7 komentářů:

  1. Takový lahvičky (i když menší(:) hrozně frčely,když jsem byla jako malá na táboře,pamatuju,že jsem si ji hned vezla domů:D

    OdpovědětVymazat
  2. tahle lahvička je skvělá, bohužel nejvíce jsou k sehnání pouze ty mrňavé ampule :(

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, pamatuju si, že v takové malé skleničce na krk jsem měla různé barevné kamínky, koupila jsem si to někde na výletě. Ten heřmánek trochu vypadá jako bys tam měla trávu :D Ale je to moc hezký nápad :)

    OdpovědětVymazat
  4. vyzerá to pekne aj ked by som si to radsej nechala ako dekor :))

    http://mimslady.blogspot.sk/2013/09/giveaway-begins.html

    OdpovědětVymazat
  5. zlaté, veľa takýchto DIY som videla aj na deviantarte.. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tahle lahvička by se mi vážně hodila, vypadá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat