1. září 2013

Posuď knihu podle obalu - Zmizelá


Toto meme vytvořila Syki z Knižního doupěte.
Cíleme je vybrat si knihu, která vás zaujala, přidat anotaci a napsat jaké dojmy a myšlenky ve vás vyvolává její obálka.


Název knihy: Zmizelá (Gone Girl)
Autorka: Gillian Flynnnová
Počet stran: 528
Nakladatel: Knižní klub
Anotace:  Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání ale může vražedně klamat…

Amy Dunnová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick, její muž, byl po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak. Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A pokud je Nick nevinný, kam se poděla Amy?

Psychothriller, který se stal kultem i fenoménem…

Nemilosrdně sžíravý kriminální román doslova uchvátil čtenáře nejen v USA, kde se stal druhou nejprodávanější knihou roku 2012 (více než dva miliony výtisků) a ani po roce od vydání neopustil první desítku bestsellerů The New York Times (beletrie) a amazon.com (thrillery). Filmovou verzi příběhu se chystá natočit režisér David Fincher (Klub rváčů, Sedm, Muži, kteří nenávidí ženy).

Můj názor? Od Gillian Flynnové jsem četla Ostré předměty, kterými si mě absolutně a nenávratně získala. Na její nové dílko jsem se neskutečně těšila jsem ráda, že jako předešlá kniha i tato získala "razítko" edice světový bestseller. Knížky mají ale více podobných faktorů. Povědomá mi totiž přijde i obálka. Samozřejmě, že není jednoduché zhotovit seriózní obal pro psychothriller a neopakovat se, ale při pohledu na Zmizelou jem měla malý pocit deja vu. Doufám, že tohoto dojmu se při čtení rychle zbavím, jelikož mi Zmizelá již zdobí knihovničku i vy se můžete brzy těšit na novou recenzi. 

3 komentáře:

  1. Ostré predmety je moja naj kniha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám taky hrozně ráda:) jedna z nejoblíbenějších je určitě

      Vymazat
  2. Úplně s tebou souhlasím, taky mi obě obálky přijdou podobné!:) No ne,to má Roxy zase o jednu knížku víc s razítkem, kterou by chtěla přečíst,ne?:D Jinak, já jsem chodila rok na kurz, který byl úplně k ničemu, protože ta zkouška pak byla úplně o něčem jiném...:( A ke čtení anglicky se taky děsně dlouho dokopávám vždycky:D

    OdpovědětVymazat