14. března 2013

I tohle si dovolí Mf Dnes otisknout! Ale to je už dávno..

                         Peklo si své cestičky najde
      Bylo nebylo jedno království… Tak obvykle začínají pohádky o čestném králi, který spravedlivě vládne svému lidu z překrásného hradu.  Funguje to tak ale i doopravdy? Nádherný hrad bychom již měli, ovšem, koho dosadit na trůn a podat mu myšlené žezlo?  
      Můj pocit z celé situace naší republiky je velice smíšený. Připomíná mi to o vánocích vysílanou pohádku s Tomášem Klusem, kde místo panovníka se drželi moci jiní a vybírali peníze od „obyčejných“ lidí i za nesmyslnými důvody.
      Všude potkávám lidi, kteří si s vyvalenýma očima stěžují. V autobuse, v restauracích, v obchodech. „To je hrůza, co se děje, viďte?!“  Na jednu stranu jsem ráda, že se konečně začala veřejnost zajímat o politiku. To je ideální stav pro to vypořádat se s minulostí a začít lepší budoucnost. Jen se obávám trochu naivního pohledu „Nový prezident změní vše“. Bohužel zatím nejsem stejného názoru. I když věřte, moc ráda bych byla.
      Já osobně se prozatím dívám na věc záporně.  Prezident nemá v naší parlamentní republice takovou moc, aby situaci dostatečně vylepšil. Aneb, i když posadíte na hrad svatého, peklo si své cestičky najde.


Dobře, není to až tak dávno...je to doba, kdy byla volba prezidenta naspadnutí, všude se nemluvilo o ničem jiném a Mladá fronta nemohla být výjimkou. Joo, otiskli mi článek a musím se pochlubit, jinak bych to nebyla já. Do budoucna chci přidávat více textů, co jsem psala. Povídky atd. Taky se chci rozepsat, nějak mi to chybí, víte, co myslím...

Žádné komentáře:

Okomentovat