17. dubna 2013

Novinky z barevného světa knih

Na všech rozích se mluví o roku 2013, jako o knižním ráji. Je fakt, že vychází opravdu spoustu skvělých knih a děje se mnoho krásných akcí, na které byste neměli zapomenout.

  • První, čím bych začala je vydání tolik očekávané knihy Navždy tvůj od Daniela Glattauera.

Anotace:
Někdy se za láskou honíme, někdy do ní vrazíme náhodou — a někdy nás táhne ke dnu jako balvan. Pětatřicátnice Judith se v supermarketu seznámí s okouzlujícím svobodným architektem Hannesem, který si získá nejen Juditino srdce, ale také sympatie její matky a všech přátel. Zdá se, že je to po všech
stránkách ideální muž. Jenže… Hannes je příjemný, jenže až nesnesitelně, je pozorný a oddaný, jenže otravně. Intenzita jeho lásky začne Judith dusit. Čím víc se chce z příliš těsného vztahu vymanit, tím víc se k ní Hannes snaží připoutat. Nakonec se s ním Judith i přes nesouhlas svého okolí rozchází. Hannes na ni však začíná vyvíjet stále se stupňující psychický nátlak. Ještě že je tu Juditina učnice Bianca, která jediná věří jejímu podezření…



Příběh má být nejen romantickým příběhem, ale i napínavým psychothrillerem, takže se na něj opravdu velmi těším. Kniha se ihned vyšplhala na čtvrté místo žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel.
Sehnat ji můžete na stránkách nakladatelství Host


  • Dále mě zaujal zábavný program pro děti předškolního věku, či 1. stupně základních škol - Knížka Helča. Skvělá a usměvavá Helena Kriglová v rámci tohoto pořadu vysvětlí za dobu 45 až 55 minut jak to s knížkami chodí, jak vznikají, jací lidé je tvoří a naučí nejmenší i správnému chování ke knihám. Blížící se akce je naplánována na 23.Mladá Boleslav, což
mám blízko a sama bych se ráda podívala. A to nejen proto, že jsem věčné dítě, ale ráda bych takovýto zábavně-vzdělávací program poznala.
Více informací můžete sehnat na stránkách nakladatelství Krigl.


Tato událost je sice již stará 7 dní, ale stále dosti aktuální a já z ní mám radost. Vyšel poslední díl z trilogie Spící tajemství. Knihy to jsou nejen pro děti. Příběh je o 4 sourozencích žijící v záhadném světě, kde do hlubokého spánku upadli všichni rodiče. Pouze bezdětní a ony děti  zůstali bdělí. V třetím díle se snaží odhalit opravdovou příčinu záhadného spánku. 


Anotace: To, co začalo ve Spícím městě záhadným spánkem všech rodičů a pokračovalo ve Spící spravedlnosti úsilím dětí o potrestání zločinců, pokračuje nyní pátráním dětí po příčině spánku rodičů.
Rodiče, kteří se dosud neprobudili, jsou umístěni do velkého sálu v nemocnici. Zdejší prostředí nahání dětem strach, zároveň je však neodolatelně přitahuje. Tuší totiž, že se tudy dá dostat do světa „na druhé straně“. Kryštofovi, Emě, Kristýně a Samuelovi, čtyřem dětským hrdinům hledajícím pravdu, se to podaří. Ale jenom malý Samuel má klíč k celému tajemství na dosah ruky. Zachrání zbývající unesené děti? A bude svět ještě někdy stejný jako dřív?
Spící tajemství hledá odpovědi na otázky, které si lidstvo pokládá již po staletí.




  • No a víte, co je zvláštní? Oslovily mě thrillery! Vážně...Sama tomu nemůžu uvěřit! Hrozně se těším, až se začtu do knihy Výkřik do tmy, která vypráví o Francizsce, jejíž přítel zemřel a ona se stala
    podezřelou číslo jedna. Naneštěstí si z osudného dne nic nepamatuje.    
    Dále mě oslovila kniha Zrádný anděl, jež je o dívce Sonje, její rodině a podezřelé chůvě. Obě díle seženete v nakladatelství Fragment :)




A co vy? Máte nějakou knihy, událost, nebo program, na který se těšíte?:))

2 komentáře:

  1. Určitě jsou to pěkné knihy :) Na mém blogu probíhá GA budu ráda za tvojí účast :) http://nikol-kach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Já už jsem nečetla knížku docela dlouho, protože nemám moc času. Ale mám moc ráda válečné knížky.

    OdpovědětVymazat