12. září 2013

Tamtadadá - představuji vám mou knihovnu


       



        V poslední době se hojně rozšířil trend odhalování vlastník knihoven, knihovniček a nebo alespoň poliček a poličiček s knížkami. Nesmím být ani tentokrát výjimkou, takže popluji s proudem a ukážu vám svou malou chloubu.


          Knihovničku mám poměrně vysokou a ač jsem ji přebírala a nelítostně vytřídila dětské knihy, stále se tam pár takových, které jsou nejblíže mému srdci a vzpomínkám, nachází.

         Spoustu mých knih bych mohla označit jako knižní babičky, jelikož rok jejich vydání se pohybuje v 60.,70., nebo 80. letech.

        Knihovna je nejlepší a nejkreativnější místo pro všechny pohledy, malé sošky, fotky a vzpomínky. Jednou takovou je i fialový ponny v druhém patře. Mám ho šíleně dlouho a nejsem schopná ho darovat dál nebo snad vyhodit.
             




       


  Nad knihovničkou máme s bratrem všechny naše stolní hry. Sice si nikdy nenajdeme čas na to,
abychom je vůbec vyzkoušeli, ale i přesto jich stále přibývá a nabývá. Můj brácha k tomu absolutně neumí prohrávat, takže se většinou jakýmkoli hrám vyhýbá obloukem.

            Vedle - napravo je pak stolička, kde mám momentálně naházený asi 30 cm vysoký sloupek zmuchlaného oblečení, jež nejsem schopná alespoň mým zoufalým způsobem srovnat a hodit do skříně.
         Pro vaše dobro jsem tuhle část nezvěčnila na fotografii. Mohly by vás postihnout  trvalé následky a pokud byste tento kout pokoje viděli, musela bych se vás nelítostně zbavit, jinak by hrozilo šíření šeredných drbů a čistotě mého příbytku.

Stačí, že jste o tom nepořádku právě slyšeli/četli a to, že jste si zajisté povšimli jak těžce viditelné samotné knihy jsou díky všem těm věcem před nimi (někdo by řekl kravinám, ale já tvrdím - smrtelně důležitým předmětům).





 
       Poměrně nezajímavá část, kde se nachází můj milovaný Kocourkov, Hrabě Monte Cristo a děvčaty oblíbená kniha Hvězdy nám nepřály ( The Fault In Our Stars)
 
     A více nalevo? To jsem přece já a můj milovaný bratr Michal! Udělali jsme totiž dvě verze fotky, ta bez ušmiklých nohou posloužila jako dárek mamce. Tato je ta o něco nepovedenější.


   Kočička napravo od fotografie je asi 5 let starý dárek od kamarádky :)


 

Tady jsem se jen chtěla pochlubit novou knihou G. Flynnové - Zmizelá, jež jsem si dokonce koupila sama a za své vlastnoručně vydělané peníze (v mém případě spíš ústně, jelikož provázím na hradě). Knížka, která je tak šikovně dána, že nelze přečíst název, je Mlčení jehňátek. To jsem si sice taky koupila, ale v levných knihách za 70Kč, takže to už není takový odvaz.

     
     Zřejmě nejoblíbenějšími knihami jsou právě tyto.
1984 od Orwella, Brownova Šifra Mistra Leonarda a Anatomie lži. Pak nesmí chybět Doktor Proktor od Nesba, nebo předchozí bestseller Flynnové, Ostré předměty.

     Ovšem knížky si nijak podle oblíbenosti neseřazuji, takže jich tam samozřejmě kupa chybí, ale jednotlivce fotit nebudu a na přerovnávání jsem příliš líná.

     Pohledy jsou oba z Vídně. Napravo Belvedere a nalevo Hundertwasser-haus. Ta tráva, co tam leží není ledajaká tráva, ale čtyřlístek, který jsem nedávno nalezla. Puk pak originál z ms 85 v Praze

I když spoustu knih mám na psacím stole a vedle postele, i tak musím mít ještě poličku navíc. Bohužel se začala poslední dobou mírně prohýbat. Snad vydrží. 







7 komentářů:

  1. Moc se mi líbí, že tvoje knihovna slouží nejen pro knížky, ale i jako polička na vzpomínky :)) Každopádně jsem ráda, že nejsem jediná, která ji má takto přecpanou :D (taky to budu muset postnout :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Strašně ráda si prohlížim fotky knihoven, jakýchkoli, v počítači jich mám snad 200. Mám svojí knihovnu ráda, ale třídila jsem knížky na půdu, abych měla kam dávat nový, protože už se mi nikam nevešly, nechala jsem si tam jen ty, co jsem ještě nečetla, takže teď bych neměla celkem co fotit. Mym snem je ale stejně obrovská knihovna po celym pokoji. :P

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi sa mi páči tvoja knihovňa.. :D aj tie knihy v nej :D

    OdpovědětVymazat
  4. to musí byť super mať také staré knihy aj ja by som si chcela niekedy prečítať takú starú knihu :) a ja mám tiež v izbe bordel :D a hlavne na tej stoličke tiež tam mám hŕbu oblečenia :D poníka mám aj ja od my little pony mám ho asi od 5tich rokov a ešte s ním spávam :D inak máš pekne veľa kníh :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! taky mám plnou knhovnu - miluju knížky! A několik desítek jich máme na půdě po babičce, taky s je nárokuju :D
    Za poslední měsíc jsem si koupila asi 6 knih, takže je budu muset nafotit na blog až mi přijdou :D

    Kdyby ses chtěla mrknout - píšu o všem možném a přidávám pravidelně knihy i jiné věci než jen kosmetiku :))

    http://kralikvkrabici.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Chudák police. :D Hned bych si od tebe vypůjčila několik knih. :)
    http://novakovakristyna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat