26. března 2013

Moji miláčci, aneb televizní seriály !


Glee
To, že americká "děcka" musí mít vždy něco extra se ukazuje i v tomto seriálu. Sbor, který založí učitel Will Schuster není jen tak nějaká banda netalentovaných podivínů. Předvádí show se vším všudy - silné hlasy, choreografie, kostými, sólisti, elektrické nástroje i profesionální osvětlovači.
Ač se sami cítí jako loseři a spolužáci je tak mnohdy vidí, je to skupina týpků, kteří si podávají i ty nejtěžší a
nejšílenější songy.
Nesmím opomenout ani fakt, že se jedná o tenagery. Zamilovávají se, odmilovávají a znova zamilovávají. Ve sboru se vystřídají snad všechny možné páry.
Glee se snaží poukázat i na problémy vyřazování z kolektivu lidí, kteří se nečím liší. Vyznáním, rasou, postižením či sexualitou. Zastávají se snad všech a neztrácí humor, což se mi vážně líbí.

Pretty Little Liars
Bylo, nebylo, pět dospívajících dívek, které spojuje nejen jejich přátelství a hadříky, které si kupují za tučná konta rodičů. Společná mají i tajemství. Tak děsivá, že to jednu z nich stojí život. Po zmizení Alison se vše
změní, dívky ztratí kontakt a odcizí se. Po roce se znova potkávají a zjišťují, že nejsou samy, kdo zná jejich
nejskrytější obavy a tajemství. Nalézají vzkazy od A. na každém kroku. Ví vše, je všude a pokud nesplní jeho podmínky, prozradí je.
Dokáží vzpomínky, jež se snaží zapomenout uchránit před veřejností? A zjistí co se vlastně jedné z nich stalo?
Seriál je perfektní "akčňák" pro dospívající holky. Herečky Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell a Troian Avery Bellisario sice již nejsou 16-ti leté, ale oblékají se skvěle a své role se zhostily dokonale.





Once Upon a Time
Měli jste jako malí rádi pohádky a ve svých snech se ocitali v říši vašich oblíbených postav? Co byste dělali, pokud by se tento svět přenesl v ten náš?
Byla jednou jedna dívka..pleť měla bílou jako sníh a rty rudé jako krev... Sněhurku (v ang. Snow White) zná snad každý, o tom není pochyb. Její příběh, kdy dobro vyhraje nad zlostí zlé královny nám vyprávěly maminky už dávno, ale co, když dobro tak uplně nezvítězilo ?
Zlá královna za trest snesla na pohádkové postavy kletbu, aby už nikdy nezažily svůj šťastný konec. Aby
tomu nebylo málo, vymazala jim paměť tak, aby každý ztratil toho, koho miloval a myslel si, že je pouze obyčejným občanem městečka jménem Storybroke.
Po osmadvaceti letech, kdy Sněhurka, princ Krasoň, Červená karkulka a další žijí v časové smyčce své nezajímavé životy, se objeví Emma. Dcera Show White a Charminga. Dokáže je zachránit?
Tenhle seriál mám moc ráda, protože se odreaguju v říši pohádek a taky mi připomíná Desáté království, což byla série z roku 2000, na kterou jsme s kamarádkou moc rády jako menší koukaly :)


Jaké seriály sledujete vy? Já neodolám ani Upířím deníkům a Damonovým očím, nebo sitcomům jako Jak jsem poznal vaši matku.
Máte své oblíbené postavy?

11 komentářů:

  1. Miluju seriály. Once upon a time je parádní, Prolhané krásky jsem teprve začla,ale raději bych první knihy. Jinak ted ještě sleduju The American horror story, Super drbnu, Město žen. To jen z těch novějších, jinak jich mám plno rozkoukaných. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Once Upon a Time je pecka:)
      Moc nechápu proč Roztomilé malé lhářky nazvyli na primě Prolhanými kráskami o_O :D vždycky nadávám, když je reklama.
      Super drbna nám už bohužel skončila a já koukala přímo na každý nový díl...možná jednou to dám o znova :D

      Vymazat
  2. Já tedy přiznávám, že na seriály už moc nekoukám, maximálně Vyprávěj a poslední díly mám nahraný ve videu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyprávěj je klenot z českých seriálů. Taky se mi moc líbí. Všechny ostatní naše jsou spíš telenovely.
      Já si na zahraničních seriálech také cvičím angličtinu a musím říct, že to je vážně znát.

      Vymazat
  3. Já mám momentálně rozkoukány Bones a Once upon a time. Dr. House jsem dokoukala a další díly už nebudou... momentálně mám dokoukáno PLL a Downton Abbey, čekám až dotočí další díly a nemůžu se dočkat. Upíří deníky už mě nějak neberou, koukám na ně, když už fakt nemám co dělat.. připadá mi to už neskutečně... přeplácaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dr.House byl můj oblíbený! Na něj se vždycky v tv ráda podívám. Downton Abbey sledujá spolužačky a hrozně si to vychvalují, takže i na to jednou dojde :D
      Je pravda, že ted už Upíří deníky taky nesleduji pravidelně, vynechám dva díly, pak kouknu jen na ten novější, nebo při koukání přeskakuju nudné a předvídatelné scény :D

      Vymazat
  4. Glee absolutně miluju!! Dokážu se na něj koukat znova a znova!:D

    budu moc ráda, když se koukneš na náš blog, kde se mimo jiné o Glee dost zmiňujem )) (ps: zrovna probíhá giveaway): http://dienosaur.blogspot.cz/2013/03/giveaway-and-illlnes.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Glee je hrozně fajn seriál. Doufám, že bude 5. řada!

      Vymazat
  5. Milujem tieto seriály! 8P
    Glee má bohovské songy a choreografie, obdivujem ich za to. Aj keď je príbeh už alebo ešte stále pubertálny, páčia sa mi teraz aj nové postavy aj NY, všetko je super, len mi chýba Qinn a Puck 8( zase oceňujem Kitty (brutálna!), Jakea a Rydera 8P
    UOAT milujem. Zbožňujem rozprávky a tuto to tak krásne skombinovali, že tie súvislosti v 2. sérii sú už riadne zaujímavé 8) A milujem Snehulienku v rozprávkovej krajine, krásne vlasy má!
    PLL je dobre domotané už teraz 8D Ale zbožňujem Tobyho, Caleba, Spencer a Hanu. Začala som seriál sledovať kvôli mojej obľúbenej Lucy Hale a veľmi sa mi páči 8) Koľkokrát som sa vyľakala k smrti 8D
    TVD je úžasné, moc mám rada Damona, Klausa a Rebeku (Claire Holt je úžasná!). Takisto obdivujem Ninu Dobrev, že tak dokonale vie odlišne zahrať Kat aj Elenu!
    HIMYM je úplne úžasné!!! Hlavne táto séria, vďakabohu, že bude ďalšia, bez Barneyho by som nevydržala 8P
    Pozerám ešte aj Big bang theory, čo je tiež úplne super. Začala som kukať kvôli Kaley Cuoco, ktorá mi hrala v Charmed 8) a nakoniec Sheldon sa mi totálne zalúbil 8P
    Kukám aj Simpsonovcov, 2 a pol chlapa, Kosti, Anger managment, Game of thrones.
    Bohužiaľ seriály, čo mi zrušili a milovala som ich 8( - No ordinary family, The secret circle, That 70´s show (úplne zbožňujem!), Heroes, Charmed (moja srdcovka).
    Nanovo si chcem popozerať Smallwille a NCIS, tam som sa zasekla, tak si chcem odznova kuknúť 8)

    OdpovědětVymazat
  6. glee ma síce nebaví, ale ostatné sú úplne super. A ešte tVD a BBT :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ježiši ... díky ti desátý království sem taky kdysi dávno sledovala a moc se mi to líbilo ... ale úplně jsem na něj zapoměla až až teď mi svitlo ... někdy se musím znova podívat :) Once Upon a Time je na mým dlouhým seznamu Seriály co chci vidět

    OdpovědětVymazat